Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler statüsünden bir üst seviyeye çıkması için teknolojik ürünler imal ederek ihracat yüzdesindeki büyük payını artırması gerekmektedir. Bunu başarabilmenin en stratejik yollarından biri, ülkemizin ihtisas alanlarına dâhil olan ürünler vasıtasıyla katma değer üretebilecek ürünler odağa alınmalı, bu ürünlerin yerli üretimi için gerekli AR-GE çalışmaları desteklenmelidir. Üreticiler olarak kamu kaynaklarının muhafazasını ilke edinmeli ve bu kurumlarının teşviklerini fırsata çevirerek yapabileceklerimizin sınırlarını zorlamalıyız.
Ülkemizin sanayideki dönüşümünü tesis edebilmek amacıyla sektör bazlı sanayi politikalarını sürekli gündemde tutmalı ve bu yönde karar alıcıları etkileme çabası güdülmelidir. Ayrıca bu politikaların etkinliğini artıracak uygun bir ekosistem oluşturmak da önemlidir. Bunları gerçekleştirebilmek için sistematik bir eğitim altyapısı, akademi ve bilim merkezli bir sanayi tasavvuru, etkin bir bürokrasi, kuşatıcı kurumsal yapı ve tutarlı bir finans mekanizmasını sanayideki teknolojik dönüşümü besleyecek ana hususlar olarak ifade edebiliriz.
Bu kapsamda Rekabetçi Üretim ve Sanayi Politikaları Komisyonu; sektöre dair araştırma raporları, analiz çalışmaları, uzman değerlendirmeleri ve bilgi notları hazırlayarak nitelikli bilgi üretimine katkı yapmayı başlıca hedefleri arasında tutmaktadır. Bu çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması ve gündem oluşturmak amacıyla da lansman, akademik seminer ve sempozyumlar; sektörü bir araya getirecek tematik toplantılar ve iş gezileri gibi pratik eylemlilik misyonuna da gereken ehemmiyeti vermeye gayret ediyor.
Diplomatik İlişkiler Komisyonu
Genç MÜSİAD
İhracatı Geliştirme Komisyonu
İdari İşler, İnsan Kıymetleri, Bütçe ve Mali İşler Komisyonu
Kurumsal İletişim Komisyonu
MÜSİAD Kadın
MÜSİAD Ticaret Ofisi
MÜSİAD INVEST
Eğitim, Kültür ve Yayınlar Komisyonları
Sanayi Üretimi ve Politikaları Komisyonu
Sektör Kurulları ve Fuar Forum Komisyonu
Strateji ve ArGe Komisyonu
Uluslararası İlişkiler Komisyonu
Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu
Yurt İçi Teşkilatlanma, Üye Kabul ve Üye İlişkileri Komisyonu
1989 yılında İstanbul’da doğan Abdullah Eriş, Sultan Fatih Anadolu Lisesi’nden okul birinciliği ile mezun oldu. Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde master’ını ‘Sosyal Medya Pazarlamasının Hazır Gıda Ürünleri Tüketimine Etkisi’ne odaklandığı teziyle tamamladı. Eriş, 2023 yılında ise aynı üniversitede ‘Örgütsel rol Stresinin Öncülleri ve Sonuçları’ içerikli doktora tezini tamamlayarak Doktor ünvanını edinmiştir.
İş hayatına son iki yılda 400 bin tonun üzerinde un ihracatı gerçekleştiren, Türkiye’nin un ihracatının yüzde 10’unu üstlenen, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 250 firması arasındaki yerini her yıl üst basamaklara taşıyan, Miluni, Nudo, Dudomi ve Özde markalarıyla öne çıkan aile şirketleri Eriş Gıda’da başlayan Abdullah Eriş; 2004-2010 yılları arasında ithalat, ihracat, pazarlama, finans, lojistik, üretim ve satış departmanlarında deneyim kazandı.
2010-2012 yılları arasında çeşitli global şirketlere bağımsız denetim hizmeti sundu. Bu süreç kapsamında Eriş Gıda’nın uluslararası faaliyetleri ve ticari organizasyonlarıyla da ilgilenen Abdullah Eriş, Mayıs 2012’de şirketin dış ticaret yöneticisi oldu. Haziran 2013’te grubun perakendeden sorumlu genel müdürlüğü görevini üstlenen Eriş, Aralık 2017’den bu yana ise şirketin hem yönetim kurulu üyesi hem de gruba bağlı dış ticaret şirketi MORAL Enerji’nin Genel Müdürü (CEO) olarak faaliyet gösteriyor.
Abdullah Eriş’in; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Danışma Kurulu, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Darul Eytam Vakfı Mütevelli Heyeti, Zaim Teknopark Proje Değerlendirme Danışma Kurulu, İstanbul Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı Mütevelli Heyeti ve Kurucular Kurulu gibi kurumlarda yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor. Bir dönem DEİK Madagaskar İş Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Eriş, halihazırda DEİK Angola İş Konseyi Başkanlığına devam ediyor.
MÜSİAD’a Şubat 2016’da üye olan Abdullah Eriş, 5 yılda çok önemli sorumluluklar üstlendi. Haziran 2016-Mayıs 2019 tarihleri arasında iki dönem boyunca MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı, Ocak 2018-Mayıs 2019 tarihleri arasında ise MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet verdi. 25’inci dönemde MÜSİAD Yönetim Kurulu Asil Üyeliği ve Kırsal Kalkınma Komitesi Başkanlığını yürüten Eriş, 26’ncı MÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nun ardından MÜSİAD Rekabetçi Üretim ve Sanayi Politikaları Komisyon Başkanlığı görevine getirilmiştir.
MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurulu ile yeniden Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Eriş, Sanayi Üretimi ve Politikaları Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Eriş, evli ve üç çocuk babasıdır.